Arbetet tar nyförtiden ca 30-40 timmar i veckan. Om den tiden används i kontoret eller framför ett skrivbord, är det viktigt att försäkra sig om att arbetsmiljön är bra för produktivitet, utan att glömma bekvämlighet. Här kommer några snabba tips för förbättrad arbetsmiljö.

Ergonomi

Om du tillbringar hela din arbetsdag framför din dator, se till att din arbetsstol är justerad så att du sitter i en balanserad position. Stolen ska ge stöd till ländryggen och främja en god hållning. Om så inte är fallet, fundera på att skaffa en mera ergonomisk arbetsstol. Sätets höjd i förhållande till bordet bör optimeras både i förhållande till skärmen, tangentbordet och musen. Datoranvändning ska inte belasta kroppen.

den bästa whiteboardfärgen

Whiteboardfärg

Om du ofta gör anteckningar på papper, överväg användning av whiteboardfärg på arbetsstället. En yta som är målad med whiteboardfärg kan användas för anteckningar och andra saker som man vill anteckna. Ytan kan rengöras om och om igen med en tvättbar mikrofiberduk, vilket sparar på papper och håller ditt skrivbord rent. Man kan behandla t.ex. väggar eller skrivbordets yta med whiteboardfärg.

whiteboardbord

 

Gröna växter

Undersökningar har visat, att gröna växter i kontoret påverkar trivseln på ett mycket positivt sätt och att de ökar produktiviteten med upp till 15 %. Levande gröna växter minskar stress och renar inomhusluft, vilket påverkar även luftkvalitén.

tavlan kontor

Temperatur och luftkvalitet

Man lägger ingen större fokus på temperatur och luftkvalitet även om man känner sig tröttare i varmare temperaturer. Vi rekommenderar att hålla temperaturen lite svalare, då ökar även effektiviteten och man sparar energi. Sörj för bra ventilation och se till att luftfuktigheten i lokalerna inte är för hög. Dålig luftkvalitet orsakar många olika problem och kan även leda till allvarliga sjukdomstillstånd.

konferensrum whiteboard

Belysning

Vi mår bäst i naturligt solljus, men det alternativet är inte möjligt för oss alla. Ibland finns inga fönster eller direkt dagsljus stör arbetet t.ex. genom att blända eller skapa reflektioner i bildskärmar. I dessa fall kan man förbättra produktivitet och uppmärksamhetsnivå om man byter belysningen till lampor som härmar solljuset.

Brainstorm huone

Här har ni fått några sätt att påverka arbetsmiljön på ett positivt sätt. Små saker kan göra en stor skillnad.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden