När du letar efter en magnetfärg, i den här artikeln har vi täckt ämnet och det kommer förhoppningsvis att hjälpa dig i ditt val.

Magnetiska ytor och väggar är ett bra komplement till t.ex. inom projektplanering, anslagstavlor och undervisningsanvändning. Men hur skapas en sådan magnetvägg eller yta? Och vilken magnetbeläggning ska jag välja? Fungerar det och sparkar det tillräckligt för att saker som är fästa på väggen med magneter också sitter kvar på väggen? Vi försöker svara på dessa och många fler i detta blogginlägg.

Hur stark är Smart Magnetic Paint?

Det finns skillnader i magnetfärger. Smart magnetfärg innehåller 50% magnetiserande material, vilket innebär att den har en medelhög grad av magnetism. Det gör att fyra bitar av 80 gram A4 -papper kan ligga kvar på väggen med en enda magnet.

I magnetfärger betyder mer material, dvs fler lager, starkare magnetiskt grepp. Om du målar sex istället för tre kommer magnetväggens styrka att öka. Med sex lager magnetiskt bläck kan du hålla åtta bitar 80gsm tryckpapper med en magnet.

Smart magnetfärg är ett ekonomiskt alternativ för vilket vi ger 10 års prestandagaranti. Den är grå i färgen och kan övermålas som en whiteboardtavla. Magnetfärg eller magnetism var det första vi ville ha utöver whiteboardfärg. Vi testade några av lösningarna på marknaden, men i slutändan skapade vi en färg för spetten som säkert fungerar under tavlans färg. Du kan måla 2-3 lager primer ovanpå Smart Magnetic Paint för att få önskad färg och ytterligare ett lager whiteboardfärg ovanpå den, men ändå fungerar den som en magnet.

Hur stark är Super Magnetic Paint?

Supermagnetisk färg innehåller 60% magnetiseringsinnehåll, vilket innebär att den har en stark grad av magnetism. Fem stycken 80gsm A4 -papper kan fästas på ytan målad med Super Magnetic Paint.

Supermagnetisk färg ska målas med fyra lager och är starkare än vår medelstarka magnetfärg. Det är mer av en typ av fyllmedel eller mindre vätska i sin hantering, vilket gör det möjligt att få mer magnetiserande material på ytan jämfört med Smart magnetfärg.

Precis som Smart Magnetic Paint är det också möjligt att övermåla sin Super Magnetic Paint -version till en vit eller färgglad whiteboardyta.

Multifunktionell yta

Behöver du en ännu starkare magnetvägg?

Om du vill hålla riktigt tunga föremål i väggen med magnetism, rekommenderar vi ett magnetiskt fyllmedel.

Det magnetiska fyllmedlet innehåller 67% magnetiserande material och är det starkaste av våra magnetiska produkter. Det är ett professionellt utjämningsfyllmedel som kommer förblandat och det jämnar också ut underväxt eller ojämn yta nedanför. Det är inte målat men bearbetat på väggen som vilken som helst avjämning. Mer om att arbeta med magnetfyllmedel här.

Och precis som med färger kan det magnetiska fyllmedlet övermålas med den färg du väljer eller till exempel med whiteboardfärger.

Kolla in produkterna i vår webbutik. Du hoppas att du nu kan välja rätt magnetfärg för dig. Om vi ​​inte kunde svara på din fråga om magnetfärger här kan du alltid kontakta oss också.

 

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden