Här är ett kort svar på skillnaderna som matt i vit filmduksfärg och i en mer blank vit filmduksfärg på. Som snabbt kan härledas från deras namn finns det en hel matt och en annan mer blank. Den förra kallas Projector Paint på engelska, den senare Projector Paint Pro.

Vad är skillnaden mellan en matt yta och en blank filmduksfärg?

Den största skillnaden mellan dessa två vita skärmfärger är deras vinstvärde.

Den matta vita skärmfärgen har en förstärkning på 1, och den lite mer blanka vita skärmfärgen har en förstärkning på 1,1. Ett högre förstärkningsvärde innebär att ytan reflekterar mer ljus tillbaka.

Bilfilm på en skärm gjord av skärmfärg

Mer blank skärmfärg

Vilken produkt är bättre för dig?

En matt finish är lättare och säkrare nästan utan undantag, även om en blank kan få en bättre och mer exakt bild, ljusare färgåtergivning och mer ljus. Med en mer blank yta måste du också vara försiktig med att placera videokanonen i förhållande till ytan som ska reflekteras, betraktarens vinkel i förhållande till ytan som ska ses och att ytan som färgen appliceras på är slät och jämn. Rymdets ljusstyrka, kraften och kvaliteten på videokanonen och den avsedda användningen påverkar också bilden som visas. Det är svårt att ge ett lika uttömmande svar, men vi återkommer mer till detta med ett nytt inlägg.

Filmskärm gjord med färg

Matt vit projektorfärg och 138 ”bild

 

Vad använder våra kunder filmduksfärg till?

Vit filmduksfärg går till hem för hemmabioanvändning och för kontor för att hålla presentationer med en projektor. Båda produkterna fungerar som en vanlig rullad eller solid skärm, även om de bara är målade på en vägg eller utvald platta istället för att borra med skruvar. För övrigt är det med färgen inte heller någon fara att skärmen som ska rullas börjar med koppar, men förblir lika rak som väggen eller plattan bakom den.

Är ett kortare, dvs. större vinstvärde, bättre?

Om du väger klyftan mellan de grundläggande och pro -versionerna av skärmfärgen, så har pro -versionen ett mer intensivt färgschema, högre noggrannhet och en större reflektion av ljusbakgrund som talar för dess överlägsenhet.

Tänk naturligtvis på att det som fungerar för dig och en viss videokanon eller -läge beror i slutändan mer på de andra variablerna som måste sättas in för att få det bästa resultatet också.

Så vilken ska man gå till?

Vit matt filmduksfärg är mer budgetvänligt och fungerar oftast om du är osäker.

Mer blank vit skärmfärg är ljusare, mer färgstark och skarpare när du också får inställningar från videokanonen och andra lägen.

Du kan också hitta en DIY -artikel på vår blogg måla en stor skärm hemma.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden