Pris

Vi jämförde priser på olika whiteboard leverantörer, och billigaste emaljerade whiteboardtavla vi hittade på 6m² hade priset 7560,00. För jämförelse räknade vi vad det kostar att skapa en lika stor magnetisk whiteboardtavla med målarfärg. Då log priset på 5193,00, som är alltså 31% billigare alternativ.

Begränsad storlek

När vi undersökte storleken på vanliga whiteboardtavlor i jämförelse med whiteboardfärg, är variationen på storlek en nackdel för whiteboardtavlor. Största tavlorna vi hittade hade storleken 6m², alltså 1200mm höga och 500mm breda. Ifall man vill skapa större ritbara ytor än det här, är enda möjlighetet att skaffa två eller flera tavlor bredvid varandra. Med den lösningen blir väggen och se klumpig ut, men dessutom också dyr och obehändig. Ett klokare alternativ är att skapa en whiteboardyta genom att måla just den storlek man vill ha.

Smutsmärken

Som tredje tar vi i beaktan “smutsmärken”, alltså märken som inte lossnar helt och hållet ur whiteboardarna. Smutsmärken är ett normalt problem då whiteboardar används ofta och mycket. Märken gör ytan att se ful och smutsig ut. I vissa fall är det omöjligt att få märken bort ur whiteboardtavlan, och enda möjligheten är att köpa en ny tavla. Whiteboardfärgen igen har 10 års garanti mot smutsmärken och andra fläckar. Olika rengöringsmedel och redskap finns även till hands, för att upprätthålla whiteboardytor i toppskick.

Installation

När man installerar en vanlig whiteboardtavla, måste man oftast ha en proffs och fästa tavlan på väggen för att den skall bli rak och ordentligt fast. I värsta fall är tavlan en säkerhetsrisk, särskilt i dagisar och skolor, ifall den faller bort. Själva whiteboardfärgen är planerad så, att vem som helst kan måla en whiteboardvägg.

Miljövänlighet

I de flesta fall är vanliga whiteboardtavlor inte nedbrytbara, alltså de sönderfaller inte naturligt med tiden. När tavlorna inte längre används, hamnar de på soptippen. När man tar i beaktan tavlornas hela livstid, är de till slut skadliga för naturen. Motsvarande har whiteboardfärg endast lite skadliga föreningar (VOC) under målningen, alltså den är oskadlig för miljön. Ifall du vill slippa av med den målade whiteboardytan, lyckas det med lätt slipning och påmålning eller tapetsering, så är ytan borta. Whiteboardfärgen hamnar alltså aldrig på soptippen.

Utseende

Utseende är en av de största avskiljande egenskaperna mellan whiteboardtavlor och whiteboardfärg. Med Smart Wall Pain kan man skapa sömlösa helheter på vilka som helst väggar, bord, dörrar, stolpar eller till andra jämna utrymmen. Färgen är inte heller begränsad med metal- eller plastkanter. Med whiteboardfärg kan man även anpassa vilken som helst form eller storlek på whiteboardytan. Whiteboardtavlorna igen är en viss storlek, och de liknar alltid tavlor som är omgivna av kanter.

Färg

Sist men inte minst, jämför vi färg möjligheter emellan whiteboardtavlor och whiteboardfärg. Vissa whiteboardtavlor kan även fås i olika färger, men de har en begränsad storlek, och är ofta högst 2m² stora. Whiteboardfärg finns i vitt och genomskinligt, som möjliggör att man kan skapa en whiteboardyta i vilken färg som helst. Ytan kan vara målad med en eller flera färger. Under whiteboardfärgen kan det finnas till exempel ett mönstertapet eller en etikett. Det finns nästan obegränsade möjlighetet att skapa just en sådan yta man vill ha.

Bästa möjliga resultatet får du när du väljer bästa produkterna för de planerade utrymmet. Du kan alltid kontakta oss och fråga tips!

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden