Krittavlorna har länge varit en vanlig syn i klassrummen. De representerar dock inte längre nutid eller framtid.

Många skolor moderniserar nuförtiden sina gamla svarta tavlor genom att täcka dem med whiteboardfärg eller whiteboardtapet. Varför?

I den här artikeln har vi samlat fakta om varför man ska dra en whiteboardfärg eller whiteboardtapet över den gamla krittavlan.

Läraren använder bakgrundsbilden för projektorns whiteboard för lektionen

Läraren använder bakgrundsbilden för projektorns whiteboard för lektionen

Dammfria ritytor

Att rita med krita skapar damm – som man inte egentligen kan göra någonting åt. Dammet har en tendens att sprida sig i omgivningen, så som i ritarens händer, kläder och på klassrummets golv. Även om man har hunnit blivit van att städa bort dammet, kan tidsbesparingen ändå vara märkbar om man går över till en dammfri lösning, som whiteboardtapet eller whiteboardfärg. Whiteboardpennorna dammar inte, så du kan glömma risken med kritdammet.

whiteboard lärande

Allergier och astma

Dammet från tavelkritorna har kopplats ihop med ökade luftvägsproblem hos barn med astma. Luftföroreningarna som damm kan stanna kvar i luften och hamna i lungorna hos både barn och vuxna.

Så varför ta onödiga risker?

Problemet finns inte med produkter som whiteboard. Förutom att de är dammlösa ger whiteboardtapeten och tuschtavelfärgen låga eller inga utsläpp av flyktiga organiska föreningar (VOC) eller lukt.

whiteboard lärande

Bättre inlärningsupplevelse

Det är också viktigt att välja produkter som bäst hjälper eleverna i inlärningen.

Eftersom vi är vana att oftast läsa svart text på vit bakgrund är det naturligt att vi läser snabbare om texten är mörk och bakgrunden vit. Genom att välja en ljus whiteboard istället för en svart krittavla kan du vara säker på att texten kan läsas lättare och snabbare.

Blev du inspirerad? Du hittar ytbehandlingsprodukter för krittavlor i vår nätbutik.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden