De moderna arbetsplatserna är fulla med distraktioner. Pratsamma kolleger, sociala medier eller den inkommande e-posten kan sakta ner oss, hur vi än försöker att koncentrera oss. Här kommer några tips om hur du kan förbättra koncentration.

Begränsa påverkan av teknologin

Att använda några minuter till att pilla på mobilen eller kolla e-posten är helt OK, bara det inte stör dig och tar ditt fokus från de aktuella frågorna. Tänk efter när du är som mest produktiv och håll dig borta från din mobil åtminstone då. Försök att låta bli att bläddra i den i onödan tills lunchen eller kvällen. Det är också värt att tänka på om man måste ha på surrandet eller vidrationerna från mobilen och andra apparater.

Blackboard office

Blackboard office

Blockera störande sidor från din webbläsare eller ställ in en begränsning för användandet.

De sociala medierna gör det möjligt att hålla kontakt med människor nästan överallt, även på jobbet. På motsvarande sätt är nyheterna, kattvideon eller svallersidorna mycket lättillgängliga, om bara Internet fungerar. Allt detta är mycket viktigt, men om du inte vill att det påverkar ditt arbete, fundera på att blockera flera av dina favoritsidor direkt från din webbläsare. Det finns flera olika hjälpprogram för detta ändamål på nätet, t.ex. Cold Turkey, LeechBlock eller StayFocusd. Du kan antingen stoppa tillträdet till sidorna helt, eller sätta tidsbegränsningar efter egna behov.

Träna din självdisciplin

Det blir mycket lättare att klara av arbetsbördan om du kan planera ditt arbete effektivt. Schemalägg din dag så att du reserverad tid för kreativitet och långsiktigt arbete. Du kan t.ex. testa 40:15:5 regeln. Det innebär att du arbetar utan avbrott under 40 minuter, tar sedan 15 minuter för löpande uppgifter och slutligen unnar dig en 5 minuters paus, som ”belöning”.

Var icke-tillgänglig med flit

Berätta om det för dina kolleger om du vill ha lite egen ro. Du kan t.ex. sätta på dig hörlurar, gå till ett lungnare ställe eller arbeta hemifrån, om detta är möjligt i företaget där du arbetar.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden