Skuggtexterna skapar potentiella problem för alla användare av whiteboard eller målade tuschtavelytor. Folk använder mycket energi till att hålla sina whiteboardytor rena och går igenom mycket besvär för att testa vad som fungerar med just deras whiteboardyta och vad som kan skada den. Det finns otroligt många olika whiteboardytor och de fungerar på lite olika sätt.

Vad är skuggtexter?

Skuggtexterna uppstår, när whiteboardytan inte blir helt ren, då fläckar och tuschmärken kvarstår. Ytan kan se solkig ut och det påverkar även läsligheten av texter.

 

Varför sker detta?

Det finns flera orsaker till skuggtexter och vi listar här några av dem. Det är värt att anmärka, att de traditionella whiteboarden har en begränsad livslängd och att deras egenskaper försämras medstigande ålder.

 • En billig tavla med låg kvalitet.
 • Konstant och hård användning av tavlan
 • Ritningar och texter lämnas kvar på tavlan under en längre tid
 • Ritningar och texter torkas av för fort, när bläcket fortfarande är helt flytande (färgen sprids på ytan och fastnar inte helt i torkduken)
 • Vissa whiteboard är känsligare för skuggtexter än andra

 

 

Att förebygga skuggtexter

 • Använd endast högklassiga tuschpennor och rengöringsspray
 • Rengör med Smart Svamp
 • Byt eller tvätta rengöringssvampen ofta
 • Rena hela ytan med spray då och då. Observera, att sprayen inte är lämplig för dagligt bruk

 

Smart Wall Paint och skuggtexter

Smart Wall Paint är tillverkad av högklassiga beståndsdelar och fyller alla EU:s kvalitetsnormer. Skuggtexterna bildas inte på en yta som är rätt monterad och som används korrekt.

 1. Kontrollera, att ytan är monterad på rätt sätt.
 2. Sträck inte på ytan, när den målas. I paketet anges max yta, som paketet kan användas till utan att kvalitén blir lidande.
 3. Lämna inte kvar ritningar eller text över natten under den första månaden efter monteringen. Detta ger produkten tid att härdas till sin slutliga form.
 4. Använd inte Smart Stark rengöringspray dagligen. Produkten är avsedd för rengöring av märken från permanenta tuschpennor och andra svåra fläckar vid behov.
 5. Använd inte alkoholbaserade rengöringsmedel. Alkoholen kan skada ytans hårdhet.

 

Förutom målarfärg, erbjuder Smarter Surfaces även whiteboardtapeter  som har en garanti mot skuggtexter.

Tillbehören har en stor betydelse när man använder och underhåller whiteboard. Alla Smarter Surfaces produkter är testade och godkända och kan även köpas i stora partier vid behov. Hitta produkter för whiteboard och tuschtavelytor i närbutiken  eller be om en offert!

Som en slutsats kan vi konstatera att ingen whiteboard är helt underhållsfri, men med rätta tillbehör och rengöringstekniker borde användningen vara problemfri under en lång tid!

  0
  Din kundvagn
  Din vagn är tomÅtergå till Shop
   Beräkna fraktkostnaden