Introduktion av magnetisk grundfärg

Så här gör du en yta, var magneten blir fast men tuschen lossnar.

Magnetism är ett fysiskt fenomen genom vilket ett material utövar attraktiva eller repulsiva krafter på andra material.”

Så här kan man läsa i en artikel i Wikipedia om magnetism. För att skapa en magnetisk yta med våra produkter, behöver man inte vara kärnfysiker, man klarar sig bra med sunt förnuft.

magnetisk färg

magnetisk färg

Den magnetsika grundfärgen är en vattenbasrerad målarfärg, som är gjord för att skapa magnetiska ytor. Målarfärgen målas på en jämn, putsad och slipad vägg, likadant som andra målarfärger också – genom att måla. Vi rekommenderar tre lager av Smart magnetisk grundfärg och mellan varje lager slipande och putsande. Vi har provat göra ytor både utan att slipa och genom att slipa mellan lagren. Ifall man inte slipar mellan lagren, blir resultatet bukligt. Särskilt om man målar ännu på med Smart Wall Paint för att få en whiteboard yta, blir det skakigt och svårt att anteckna med en whiteboard penna. Ojämnheterna stör inte, ifall man vill bara ha en magnetisk yta. Men om målet är att skapa en magnetisk yta med whiteboard egenskap, måste man slipa mellan magnet lagren för att nå ett optimalt resultat. Man märket skillnaden mellan dessa två sätten bara genom att prova på ytorna med handen.

magnetisk foto vägg

Magnetiska grundfärgen är beröringstorr efter en timme från första målningen. Enligt tillverkaren, kan man påmåla med en annan färg efter ungefär fyra timmar från sista lagret av magnetisk grunfärg. Vi rekommenderar en bra ventilation under målningen, på grund av att målarfärgen har en stark doft av järn. Med en burk av magnetisk grundfärg kan man måla tre lager som täcker ett område på 3-10m².

svart tavla målad dörr

En dörr på cirka 2m² som är målad med tre lager av magnetisk grundfärg, två lager av vit vattenbaserad grundfärg och med vit Smart Wall Paint whiteboardfärg.

magnetiska och transparenta whiteboardfärger

En färggrann tuschyta är också möjlig. Denna har man målat med magnetisk grundfärg, grå vattenbaserad grundfärg och genomskinlig Smart Wall Paint.

På den färdiga magnetiska ytan är det möjligt att göra en tuschyta av vilken färg som helst. I exemplen såg vi vit och grön. För den vita ytan behöver man vit grundfärg, för en annan färg behöver man betonad grundfärg. Det lyckas att betona vår egen Smart vita grundfärg i vissa butiker.

Vi rekommenderar magneter av neodym med de magnetiska ytorna. Magneterna som är tillverkade av neodym är de kraftigaste magneterna som finns, och därför använder vi dem.

Neodym magneter kan man hitta i olika nätbutiker. Magneterna är oerhört lätta och oberoende att de är små så är de oerhört kraftiga. Vi tog lite av varje sort för att testa dem.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden