Så här skapar du yta, där magneten fastnar men där tuschstrecken kan tvättas bort.

Magnetism är ett fysikaliskt fenomen, där ett föremål påverkar ett annat med dragkraft eller repulsion. Den magnetiska kraften verkar via ett magnetfält”

Så här förklaras magnetism i en artikel i Wikipedia. För att skapa en magnetisk yta med hjälp av våra verktyg kräver dock inte mera fysikkunskaper än sunt bondförnuft.


Magnetfärg är en vattenbaserad grundfärg som används för att skapa magnetiska ytor. Färgen penslas på en spacklad, rengjord, slätslipad vägg på samma sätt som en vanlig målarfärg.  Vi rekommenderar fyra strykningar av Smart Wall Paint magnetfärg, med lätt slipning mellan lagren. Vi har testat att skapa ytor både med båda metoder – att slipa eller inte slipa ytan mellan strykningar. Om man inte slipar ytan mellan strykningarna, blir ytan lite för skrovlig som tuschteckningstavla, vilket inte gör något om tavlan inte ska användas för teckning. Om ytan slipas mellan strykningarna, får man en optimal, slät yta för tuschtavla. Man märker skillnaden mellan en slipad och oslipad yta med handen.

magnetisk färg

Den magnetiska grundfärgen har grå färg.

Man kan använda rummet under målningen.

Färgen är klibbfri en timme efter den första strykningen. Enligt tillverkaren kan färgen övermålas ca fyra timmar efter den sista strykningen. Vi rekommenderar bra ventilation, eftersom färgen har en speciell, järn lik lukt. En liter och färg som målas i fyra lager täcker 3m^2 yta.

svart tavla målad dörr

En innerdörr med två kvadratmeters yta, som har målats med magnetisk grundfärg, vit grundfärg och vit whiteboardfärg.

magnetisk och transparent whiteboardfärg

Den orange tuschtavelytan har skapats genom att först stryka ett lager vattenbaserad färg med orange kulör ovanpå magnetfärgen och sedan med ett lager av den genomskinliga whiteboardfärgen.

Du kan måla en valfri färg på den färdiga ytan av tuschtavlan. Här visas både vita och orange ytor. För en vit yta behöver du vit grundfärg, för färgad yta en grundfärg med kulör. Det går att bryta Smart Wall Paint grundfärgen till önskad kulor hos färghandlare.

    0
    Din kundvagn
    Din vagn är tomÅtergå till Shop
      Beräkna fraktkostnaden